De werking van een slowcooker uitgelegd

Hoe een Slowcooker Werkt – In 6 Stappen:

 1. Eenvoudige Instellingen: De meeste slowcookers hebben eenvoudige instellingen zoals laag, hoog en soms een warmhoudstand. De lage en hoge instellingen regelen de temperatuur waarmee het voedsel wordt gekookt.
 2. Gelijkmatige Warmte: Een slowcooker gebruikt een elektrisch verwarmingselement dat zich aan de onderkant of rondom de zijkanten van het apparaat bevindt. Dit zorgt voor een gelijkmatige en constante warmte.
 3. Langzaam Koken: Zoals de naam al doet vermoeden, kookt een slowcooker voedsel langzaam, vaak gedurende vele uren. Dit langzame kookproces is ideaal voor het mals maken van vlees en het ontwikkelen van diepe, complexe smaken.
 4. Gesloten Kooksysteem: De deksel van de slowcooker sluit het vocht en de warmte in, wat helpt bij het behouden van sappen en aroma’s. Dit maakt het een uitstekende methode voor stoofpotten en sauzen.
 5. Veiligheid: Een groot voordeel van een slowcooker is dat deze veilig onbeheerd kan worden achtergelaten, wat handig is voor maaltijden die lange kooktijden vereisen.
 6. Eenvoudige Reiniging: De binnenpot van de meeste slowcookers kan gemakkelijk worden verwijderd voor snelle reiniging.
Bekijk de beste Slowcookers hier!

In een wereld waar snelheid en gemak vaak centraal staan, is het een verfrissende verandering om een keukenhulpmiddel te omarmen dat net het tegenovergestelde predikt: langzaam en gestaag. Dit is de charme en kracht van de beste slowcooker, een eenvoudig apparaat dat een revolutie teweeg heeft gebracht… Lees meer

Geschiedenis van de Slowcooker:

De slowcooker, zoals we die vandaag kennen, is ontwikkeld in de jaren 1940 en 1950. Het werd voor het eerst geïntroduceerd op de markt in de Verenigde Staten door de Naxon Utilities Corporation onder de naam “Naxon Beanery All-Purpose Cooker”. Het concept van langzaam koken is echter al veel ouder en werd traditioneel gedaan in grote potten op lage vuurbronnen.

In 1970 werd Naxon overgenomen door Rival Manufacturing, die de naam veranderde in “Crock-Pot”. Deze naam werd synoniem met slowcooking en hielp bij de popularisering van het apparaat in huishoudens over de hele wereld.

Gerechten die je kunt maken met een Slowcooker:

 • Stoofpotten en Stoofgerechten: Ideaal voor rundvlees, varkensvlees, lam, kip en zelfs vegetarische stoofpotten.
 • Soepen en Bouillons: Perfect voor het trekken van rijke, volle smaken uit ingrediënten.
 • Gesmoord Vlees: Ideaal voor het langzaam garen van grotere stukken vlees tot ze heerlijk mals zijn.
 • Curries: Een geweldige manier om kruiden en specerijen langzaam in te laten werken in de saus.
 • Desserts: Ja, je kunt zelfs desserts maken in een slowcooker, zoals cakes, broodpudding of fruitcompotes.

De slowcooker biedt een gemakkelijke, energie-efficiënte en smaakvolle manier om maaltijden te bereiden. Het is vooral handig voor mensen met een drukke levensstijl, omdat het de mogelijkheid biedt om ingrediënten ’s ochtends toe te voegen en ’s avonds terug te komen naar een volledig bereide maaltijd.

Vergelijkbare berichten