Amica AIM3540 + aangesloten 1 Fasekabel 2.5 m.- Inbouw Inductiekookplaat

449,00

Buy Now

Artikelnummer: 8703501553638158 Categorie:

Beschrijving

Deze AIM3540 inbouw kookplaat wordt geleverd met een aangesloten 1 Fase kabel van 3 meter (gewoon stopcontact 230 V) zodat u deze enkel maar hoeft in te pluggen.
Een inductiekookplaat werkt op elektriciteit, dus je hebt dan geen aardgas meer nodig. Handig, maar wat zijn verder de voordelen? En zijn er nog dingen waar je op moet letten als je wil overstappen?
Wat is koken op inductie en hoe werkt het? Een magnetisch veld verwarmt de pan Inductie is een andere techniek dan ’traditioneel’ elektrisch koken. In een inductiekookplaat zitten elektrische spoelen die een magnetisch veld maken. Wanneer je hier een geschikte pan op zet, wordt deze heet. De kookplaat zelf wordt niet verwarmd, alleen de pot of pan wordt verwarmd door het magnetische veld, terwijl de rest van de kookplaat koud blijft.
Omdat het verwarmen pas begint wanneer je de pan erop zet, gaat er weinig energie verloren. Daarnaast brand je hierdoor veel minder snel je vingers aan de kookplaat. Let op: de hete pan verwarmt de kookplaat wél, dus je moet nog steeds voorzichtig zijn. Een restwarmte-indicator geeft aan dat de gebruikte zone nog warm is. Van alle manieren om elektrisch te koken is inductie de meest gebruiksvriendelijke, zuinige en veilige optie.
Moet je erg wennen aan koken op inductie? In de praktijk blijken mensen heel snel te wennen aan koken op inductie. Het reageert namelijk heel snel, wat betekent dat het eten in je pan snel warm wordt. De pan koelt ook redelijk snel weer af als je de kookplaat laag of uit zet. Dit werkt vergelijkbaar met koken op gas. Tijdens of na het koken maak je een inductiekookplaat gemakkelijk weer schoon omdat deze helemaal vlak is.
Vijf voordelen van inductie Veel mensen – ook ervaren chefs – zijn erg enthousiast over koken op inductie. Het heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van gas. Dit zijn de vijf belangrijkste:
Snel: Een pan water koken? Met inductie gaat het twee keer zo snel. Met weinig energieverlies neemt het opwarmen van voedsel minder tijd in beslag dan bij gaskookplaten.
Makkelijk schoonmaken: Doekje er overheen en klaar! Vlak oppervlak = schoon oppervlak
Het schoonmaken van de kookplaat kost minder tijd. Het oppervlak is vlak en glad. Vuil heeft geen hoekjes en gaatjes om zich in te verstoppen.
Veilig: Nooit meer open vuur of gaslekken in de keuken.
Energiezuinig: Een inductiekookplaat is zuiniger dan andere elektrische kookplaten. Kookpotdetectie
Dankzij de detectie schakelt de zone in wanneer de kookpan op zijn plaats staat.
Beter controleerbaar: Je past de temperatuur van de pitten razendsnel aan. Bijna alle energie wordt overgedragen van de kookplaat naar de pan en dus naar het voedsel. Dit verlaagt het bedrag van de elektriciteitsrekeningen.
Tip: Ga voor inductie als je een nieuwe keuken neemt of je oude kookplaat wil vervangen. Zo ben je direct klaar voor de toekomst. Kookpotdetectie:
Dankzij de detectie schakelt de zone in wanneer de kookpan op zijn plaats staat.
TECHNISCHE SPECIFICATIES
* Hoogte 6 cm
* Breedte 59 cm
* Diepte 52 cm
* Nettogewicht 8 kg
* Tafel type Inductie
* Het oppervlak van de kookplaat: glas
* Afwerkingstype: Rechte rand
* Bedieningselementen: Knoppen
* Kleur Zwart
* Totaal vermogen 6 kW
* Aantal kookzones: 4
VERMOGEN EN GROOTTE VAN DE KOOKPLATEN
2 x 16 cm inductiezone (1,2 kW)
2 x 18,0 cm inductiezone (1.8 kW)
KENMERKEN
9 vermogensniveaus
Detectie van kookpotten
Restwarmte-indicator
Onafhankelijke regeling van elke kookzone
Welke potten en pannen voor inductie
Om te kunnen koken op een inductiekookplaat heeft u potten en pannen nodig met een magnetische bodem. Door het contact met de kookplaat ontstaat een magnetisch veld die de warmte zal opwekken. Enkel de pot of pan zal opwarmen, terwijl de rest van de zone koud blijft.
Wil u weten of uw potten zullen werken op inductie, dan kan u dit testen door een magneet tegen de bodem te houden. Blijft deze hangen, dan is uw pot geschikt voor inductie.
Types kookpoten:
Aangepaste kookpotten: staal, geëmailleerd staal, gietijzer, inox met magnetische bodem, aluminium met magnetische bodem
Niet aangepaste kookpotten: aluminium en inox zonder magnetische bodem, koper, messing, keramiek en porselein
Enkele tips:
Potten die reeds op andere warmtebronnen gebruikt werden, moeten getest worden op vlakheid van de bodem
Ruwe potten en reeds beschadigde potten kunnen het glas beschadigen
Potten moeten een volledig vlakke bodem hebben
Sommige kookpotten zoemen wanneer ze op een inductie kookzone geplaatst worden. Dit wil niet zeggen dat het apparaat defect is en het beïnvloedt geenszins het functioneren.
Voorkom te snelle temperatuurwisselingen om je pannen in goede conditie te houden. Dat betekent dat je een koude pan niet op hoog vuur moet zetten, en een hete pan niet onder de koude kraan houden. Let er ook op dat je een lege pan niet te heet laat worden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Amica AIM3540 + aangesloten 1 Fasekabel 2.5 m.- Inbouw Inductiekookplaat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *